Kontaktirajte nas

Ukoliko vam je potreban bilo koji vid usluga vezanih za rezervoare, čelične konstrukcije ili cevovode, obratite nam se i dobićete profesionalan odgovor i ponudu na vaš upit.

icon_widget_image Ponedeljak - Petak: 8am to 4pm; icon_widget_image Ustanicka 128b, 11000 Beograd, Srbija icon_widget_image + (381) 11 347 25 39 icon_widget_image office@tankmont.com
Amur gradiliste

AMUR GPP – NAJVECA FABRIKA ZA PRERADU GASA NA SVETU

Kompanija Tankmont d.o.o. učestvuje u izgradnji najveće fabrike za preradu gasa na svetu AGPP (Amur Gas Processing Plant). Učestvujemo na radovima prefabrikacije i montaže cevovoda (tehnološko-procesnih i protivpožarnih) i u ovoj fazi je dogovoreno 50.000 dia-inch zavara. Trenutno je Tankmont d.o.o. uspešno zavario oko 30.000 dia-inch. Na gradilištu je angažovano oko 110 visoko-kvalifikovanih zavarivača i bravara sa kompletnom podrškom inženjeringa.

Gazprom Pererabotka Blagovešćensk (deo Gazprom grupe) je investitor i operater za Amur GPP. A upravljanje izgradnjom vrši NIPIGAZ (deo SIBUR Grupe).

AGPP je najveća fabrika za preradu gasa na svetu koja se nalazi u blizini grada Svobodnog, Amurska oblast (Ruska Federacija). Ova fabrika je od istorijskog značaja je za Rusiju i Kinu iz razloga što predstavlja najbitniju kariku u isporuci gasa od Rusije ka Kini preko gasovoda “Power of Siberia“.

AGPP Lokacija

Fabrika se prostire na površini preko 800 hektara, a projektovani kapacitet prerade iznosi 42 milijarde kubnih metara prirodnog gasa godišnje. Očekuje se prerada do 60 miliona m3 helijuma godišnje, oko 2.4 miliona tona etana godišnje, milion tona propana, kao i 500.000 tona preradjenog butana godišnje.

Izgradnja GPP-a na Amuru počela je u Oktobru mesecu 2015-e godine, a prvi proizvodni voz pušten je u rad juna 2021-e godine. Drugi proizvodni voz, a ujedno i prvi od 3 helijumske jedinice, pušten je u rad u septembru 2021-e. Očekuje se da do 2025-e godine GPP dostigne maksimalne projektne kapacitete.

Gradiliste Amur GPP

Amur GPP Gradiliste

Amur slike sa gradilista

Amur Slike sa gradilista

Amur Slike sa gradilista

Amur Slike sa gradilista

Amur Slike sa gradilista