Kontaktirajte nas

Ukoliko vam je potreban bilo koji vid usluga vezanih za rezervoare, čelične konstrukcije ili cevovode, obratite nam se i dobićete profesionalan odgovor i ponudu na vaš upit.

icon_widget_image Ponedeljak - Petak: 8am to 4pm; icon_widget_image Ustanicka 128b, 11000 Beograd, Srbija icon_widget_image + (381) 11 347 25 39 icon_widget_image office@tankmont.com
Murmansk

USPESNO TEKU RADOVI NA OBALI BARENCOVOG MORA

Arctic LNG 2 Terminal Project je projekat na obali Barencovog mora, u Murmansku (Ruska Federacija), koji obuhvata proizvodnju, transport i montažu 3 GBS komponente (Gravity Base Structure). Arctic LNG 2 je kompanija koja pripada Novatecu, ruskom gigantu u industriji gasa.

Projekat obuhvata izgradnju tri plutajuće armirano betonske konstrukcije koje su najveće na svetu, dimenzija 324 × 152 × 30 m. Na ovim komponentama se montiraju procesna postrojenja (izrađena od metalnih konstrukcija) za obradu i skladištenje tečnog prirodnog gasa (LNG) koji će se uzimate sa tri proizvodne LNG linije od kojih je svaka kapaciteta oko 6.6 miliona tona godišnje.

Potpisani ugovori su vredni preko 2 milijarde eura, a naša kompanija je angažovana na radovima montaže oko 3.000 tona metalnih konstrukcija sa rokom završetka do Avgusta 2022 godine. Trenutno je uspešno namontirano preko 700 tona čeličnih konstrukcija. Predviđa se da će prva GBS komponenta biti puštena u rad 2023-e godine, a sve tri komponente biće završene do Maja 2026-e godine.

Kompanija Tankmont trenutno upošljava oko 85 radnika na ovom projektu, a svakako će biti ugovoreno još radova u narednim fazama projekta.

Zanimljiva je činjenica da se platforme prefabrikuju i probno montiraju u Murmansku, nakon čega će biti transportovane na poluostrvo Gydan (Arktička regija) koji je 70 km udaljen od Ob zaliva i Yamal LNG-a gde se nalaze jedna od najvećih LNG postrojenja na svetu (Sabetta).

Gradiliste na Murmansku

Gradiliste na Murmansku

Gradiliste na Murmansku

Gradiliste na Murmansku

Gradiliste na Murmansku

Gradiliste na Murmansku

Gradiliste na Murmansku